Abelia Grandiflora
Abelia Grandiflora
Bilinen adı güzellik çalısı olan bu bitki küçük beyaz çiçeklere sahiptir. Kibar çiçekleri sebebiyle park ve bahçe peyzajının vazgeçilmez bitkileri arasındadır. 1 metreye kadar boylanabilen bu çalının budama ile formu kontrol edilebilir. Güneşli ve yarı gölge alanlarda yaşayabilirler.
Abelia Grandiflora "Confetti"
Yaprakları alacalı, çiçekleri beyaz daha kompakt formlu türüdür.
Abelia Grandiflora "Edward Goucher"
Pembe çiçekleriyle türünün en güzel örneklerinden biridir.
Abies Bormüllerina
Bilinen adı göknar olan bu bitki her dem yeşil piramit formlu büyüyen bir ibrelidir. İğne yaprakları diğer ibrelilere göre daha kadifemsi ve yumuşak dokuludur. İklim olarak soğuk iklim bölgelerine uyumlu ve yüksek alanlarda yaşamaya elverişlidir. Güçlü yapısı sebebiyle alçak kesimlerde ve sıcak iklimlerde yaşayabilirler fakat istenilen görselliği veremezler.
Acacia Dealbata
Halk arasında mimoza olarak bilinen bu bitki erken ilkbaharda açmaya başlayan sarı çiçeklere sahiptir. Soğuk iklimlere dona ve kara karşı duyarlı, sıcak iklimler için en gösterişli ağaçlardan biridir.
Acca Sellowiana
Bilinen ismi kaymak çalısı olan gri, hafif tüylü yapraklı, yenilebilir meyvelere sahip ağaççıktır. Yaz başında açan beyaz-kırmızı renkli çiçekleriyle de oldukça hoş bir görünüme sahiptir.
Acer Negunda 'Filamingo'
Yapraklarının kenarları pembe-beyaz ortası yeşil olduğundan dolayı oldukça dekoratif bir ağaçtır.
Acer Negundo
Dişbudak yapraklı akçaağaç olarak bilinen bu bitki açık yeşil parlak yapraklara sahip olup kış aylarında yapraklarını döker. Tohumlarının bulunduğu salkım şeklindeki kanatlı meyveleri ile dikkat çeker. İyi bir yol ağacı olarak kullanılır.
Acer Platanoides
Çınar yapraklı akçaağaç olarak bilinen bu türün yaprakları loblu ve daha büyüktür. Dona karşı dayanıklıdır.
Acer Platanoides 'Crimson King'
Koyu kırmızı yaprak rengi ile başlı başına bir görsel şölendir. Soğuk iklim şartlarında yaprak rengi daha belirginleşir.
Aesculus Carnea
Pembe çiçekli at kestanesi olarak bilir.
Aesculus Hipocastanum
Bilinen ismi at kestanesi olan bu ağaç oldukça gösterişli beyaz çiçeklere ve hoş yapraklara sahiptir. Kış aylarında yapraklarını döker, soğuğa dayanıklıdır. Meyve ve tohumları tıbbi olarak kullanılır.
Agapanthus umbellatus ovatus
Büyük mavi çiçeklere sahip türüdür.
Agave americana
Bilinen ismi ile sarısabır sukulent grubunda yer alır. Dona karşı duyarlı, susuzluğa toleranslıdır. Etli yapraklara sahip olup yapraklarının bitiminde dikeni mevcuttur. Etli yapraklarında ömürleri boyunca sadece bir kez açacak çiçek için besin biriktirirler. Çiçeklerin boyu sapları ile birlikte 7,5 metreyi bulmakta olup ömürleri hakkında net bilgi yoktur.
Agave americana variegata
Sarı alacalı türüdür.
Albizia julibrissin
Gülibrişim olarak bilinen bu ağaca İstanbul akasyası ya da ipek ağacı da denir. Gösterişli pembe beyaz çiçekleri iki üç ay açık kalır. Yaprak döken bir ağaçtır. Soğuğa karşı duyarlıdır.
Arbutus unedo
Dağ çileği olarak bilinen ağaççıklardır. Yenilebilen lezzetli meyveleri için tercih sebebidir. Akdeniz Ege ve Karadeniz sahil kuşağında bolca rastlanır. Beyazdan pembeye küçük vazo şeklindeki çiçekler sonbaharda ve kışın belirirler.
Aucuba japonica
Japon akubası, her dem yeşil çalılardır. Geniş ve parlak yaprak yapısı düzgün formuyla iyi bir gölge bitkisidir. Kırmızı küçük meyveleri ekstra bir görsellik sunmaktadır.
Aucuba japonica variegata
Yaprak üzerinde sarı benekleri olan türüdür. Bu nedenle daha gösterişli olduğu için çokça tercih edilir.
Bambusa aurea (Phyllostachys aurea)
Bambu bitkisi yer kürenin hemen her yerinde yaygın ve doğal olarak yetişir. Her dem yeşildir. Hızlı bir yayılım gösterirler, eğer kontrol altına alınmazlar ise bulundukları yeri istila ederler. İyi bir rüzgâr kesicidir. Gövdeleri çok sağlam olduğu için birçok endüstriyel alanda kullanılır.